Csakrameditáció - havonta egyszer

Csakrameditáció!

Az indiai klasszikus orvoslás szerint a csakrák energiaközpontok, melyek mintegy motorként éltetik fizikai lényünket, fizikai síkon megközelítőleg az endokrin (belső elválasztású mirigyek) rendszerrel esnek egybe. Ha valamely szervünk nem működik helyesen, az jelezheti, hogy valamely csakra blokkolt, így a hozzá tartozó szerv nem jut elegendő energiához. Ezeket a blokkokat úgy hozzuk létre, hogy mi magunk sem tudunk róla. A szorongás, állandó stressz, az anyagi gondok, munkahelyi problémák, a párkapcsolati konfliktusok és a félelmek gyengítik az energia-háztartásunkat.

Ezért ezen az órán háttérbe szorulnak az ászanák és az energiarendszerünk (nádik, csakrák) kerül főszerepbe. A csakrameditáció fő célja, hogy harmonizálja a test-lélek-elme egyensúlyát. Hisz ha ez felborul, valamilyen betegség alakul ki. Az órán próbálunk hatni testünk öngyógyító folyamataira is.

A légzés, a koncentráció és a befelé figyelés segítségével kiszakadunk a mindennapok rohanása, a folyamatos stressz és teljesítménykényszer világából.Az órán egyszerű pránajáma (légző) gyakorlatokkal „melegítünk be”, majd ezt követően csakráink harmonizálására koncentrálunk. A légzés továbbra is tudatos, de hozzákapcsoljuk a test és elme megfigyelését.

Hogyan érjük el ezt a harmóniát? Stimuláljuk a csakrákat hanggal, vizualizációval. Fókuszálunk a csakrák mantramagjára, az őket jelképező színekre, szimbólumokra.
Mi az eredmény? Gyere és tapasztald meg az élményt, hisz mindenkinél másképp hat!

Kinek javasoljuk ezt a foglalkozást?
Kórtól, nemtől függetlenül bárkinek, aki szeretne töltődni, békére és nyugalomra vágyik. Mindenkinek itt a helye, aki szeretné csökkenteni a stressz hatásait, aki elmélyítené a koncentrációs képességét, aki a légzés gyakorlására is több időt szeretne fordítani.

A meditációt Tamaskó Anett vezeti: hatha, astanga, női jóga oktató, ájurvédikus és gerinc jógaterapeuta

Részvétel: napijegy/jógatermi bérlet és AYCM vagy Sportkártyával

Helyek korlátozottak, bejelentkezés szükséges